Тарас Курчик

Тарас Курчик народився у м. Дрогобич Львівської області.
Першою піснею у житті малого Тараса стала пісня "Червона рута", яку наспівували в 70-х роках. А вже потім, у Чернівцях, на Першому фестивалі української пісні "Червона рута" отримав справжнє визнання. Пісні "Не судіть" та "Весняний вирій" у виконанні Тараса Курчика здобули перемогу у номінації "Українська естрадна пісня". До речі, він був наймолодшим лауреатом цього фестивалю.
У 1991 році співака помічає відомий англійський продюсер Брюс Джеймс. В цей час Брюс працює над створенням інтернаціональної групи, в яку мали б увійти музиканти з різних країн світу. Продюсер був вражений голосом та манерою співу Тараса Курчика, надзвичайно схожою на американську зірку 70-х років Ніла Даймонда, і вважав, що у цьому повинен бути грандіозний успіх молодого співака та створеної групи. Але, на жаль, недосконале знання англійської мови завадило Т. Курчику взяти участь в цьому проекті.
У 1997 році виходить перший аудіоальбом Тараса Курчика під назвою "Скажи No-No".
2001 рік, початок нового тисячоліття, ознаменував новий етап у творчості Тараса Курчика.
До приїзду в Україну Папи Івана Павла II було оголошено конкурс на написання офіційного гімну, яким би зустрічали Святійшого Отця. В конкурсі взяли участь відомі українські поети, композитори та співаки. Тарас стає переможцем конкурсу, його твір на слова Михайла Белея "Нам Україну благослови" стає офіційним гімном до приїзду Івана Павла II в Україну. Під час візиту Тарас Курчик виконує його. Це дійство транслюється у 120 країнах світу.

Тарас був удостоєний честі взяти особисте благословення з рук Папи Івана Павла II та вручити йому подарунок.
Ці події вразили співака і надихнули на роботу над новою збіркою пісень, яка присвячена релігійній тематиці і незабаром буде представлена на розгляд слухачів.
На початку 2002 року виходить у світ другий альбом під назвою "Поверни мені надію".
Співак часто гастролює за кордоном. Побував з багатьма концертами в Німеччині, Італії, Польщі, Канаді.

інформація, фото з офіційного сайту: http://www.kurchyk.com/

Наразі ми не маємо в продажі компакт дисків цього виконавця