Українська музика - На першу сторінку
English version
Розповісти другові Версія для друку Пишіть нам
 
Позицій в каталозі:1377
Пошук  
Про нас
Як замовити
Безпека
Компакт диски
  Подарункові
  Народна
  Церковна
  Рок та альтернатива
  Хіп-хоп
  Поп (Легка)
  Естрада
  Забава
  Джаз та навколо
  Електроакустичні досліди
  Класична
  Для дітей
  Інше
  Аудіо книги
  MP3-CD
  Мультимедіа
  Відео
  НЕ диски
Гостьова книга
ТОВАР ДНЯ
Кому Вниз. 4: Шевченко. (EP). /digi-pack/.
Кому Вниз. Шевченко. (EP) (special offer)
В Україні: 404.60 грн (*)
До інших країн: $28.90USD
РОЗСИЛКА НОВИН
Виконавці :   А Б В Г Ґ Д Е Ё Є Ж З И І Ї Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Ю Я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z [0-9]
Альбоми:   А Б В Г Ґ Д Е Ё Є Ж З И І Ї Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Ю Я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z [0-9]

Ніна Матвієнко

Народна артистка України Ніна Матвієнко - неперевершена виконавиця українських народних пісень. Вона наділена універсальним за тембром та виразністю ніжним чарівним голосом. В репертуарі співачки велика безліч народних пісень, серед яких обрядові, ліричні, грайливо-гумористичні, пісні-балади та українські пісні культурно-історичної доби ХVІІ-ХVІІІ сторіччя. Ніна Матвієнко постійно співпрацює з відомими вітчизняними композиторами сучасності, дпя неї пишуть свої твори  Євген Станкович, Олег Кива, Мирослав Скорик, Ірина Кириліна, Ганна Гаврилець та інші.
Талант Ніни Матвієнко розкрився і в театральній та кінематографічній галузях. Вона брала участь в телевиставах ("Маруся Чурай", "Катерина Білокур", "Розлилися води на чотири броди"), художніх фільмах ("Солом'яні дзвони", "Звинувачується весілля",
"Пропала грамота"), в радіовиставах ("Політ стрели", "Кларнети ніжності"). Вона також озвучила низку науково-популярних, хронікально-документальних кінофільмів, декілька теле- та радіопрограм. В 1988 році був знятий перший відео-кліп за її участю "Русалчин тиждень",
Ніна Матвієнко має і власні театрально-режисерські праці, її артистичний дар утілився в створенні музичної вистави "Під сонцем" (1997) за участю японського танцівника Тадаші Ендо, а також грандіозного музично-сценічного дійства "Золотий камінь посіємо ми" (1998), Окрім того, артистка зіграла в 1995 році 16 вистав з американським театром Lа Мата Е.Т.С. (Нью-Йорк, США).
З 1966 до 1991 року Ніна Матвієнко була солісткою
вокальної студії при Державному заслуженому українському народному академічному хорі імені Григорія Верьовки. Окрім того, з 1968 року паралельно почала співати у вокальному тріо "Золоті ключі" разом з Валентиною Коротя-Ковальською та Марією Миколайчук. Творчий шлях артистки був позначений особистими відзнаками: у 1978 році за її великий внесок у розвиток українського мистецтва та за активну культурно-творчу діяльність співачці було присвоєно звання заслуженої, у 1985 році - народної артистки України. Новий період у творчій судьбі співачки пов'язаний зі співпрацею з  Національним ансамблем солістів "Київська камерата", солісткою якого вона стає з 1991 року. Напрочуд виразний характер фольклорного співу артистки гармонійно поєднується з академічним стилем виконавства "Камерати", тим самим поширюючи творчий репертуар концертної практики колективу.
Ніна Матвієнко - лауреат конкурсу "Молоді голоси" "Україна, 1978), Всесвітнього радіоконкурсу фольклорних пісень у Братіславі (1978), Всесоюзного теле-конкурсу "З піснею по житті" (1979), XІ Всесвітнього фестивалю молоді і студентів (Москва, 1985), лауреат Державної премії України Т. Г. Шевченка (1988), з 1989 року - член Спілки кінематографістів України. У 1996 році співачка була нагороджена вищою відзнакою Фонду Міжнародної премії Імені М. А. Касяна - орденом Миколи Чудотворця. Окрім того, в 1997 році Ніна Матвієнко стала Кавалером державної нагороди - Ордена княгині Ольги III ступеня.
      Співачка веде активну концертно-гастрольну діяльність, яку вона розпочала ще з 1967 року. Ніна Матвієнко з великим успіхом гастролювала в Мексиці, Канаді, США, Чехії, Польщі, Фінляндії, Кореї, Франції, країнах Латинської Америки. В її творчому доробку платівки українських народних пісень, аудіо-записи ("Колискова зорі", "Молитва"), компакт-диски з записом самих різних за жанром творів. Серед найбільш відомих СD співачки: "І серце одпочине", "Золотослов" (1997), декілька компакт-дисків "Пісні українського народу" записаних з вокальним тріо "Золоті ключі" (1998 - 1999), "Спи Ісусе" за участю чоловічої капели ім. П. Ревуцького (2002), "О, розкошная Венеро" з ансамблем старовинної музики під художнім керівництвом К. Чечені (2002).

Ганна Лунина, музикознавець

інформація з: http://www.kievkamerata.org/star5/sol13-ukr.html

фото з: http://www.vox.com.ua/data/osnovy/2006/11/23/niina-matviyenko-vidimkny-synye-nebo.html

Альбоми:

Ніна Матвієнко. Колискова зорі.


Ви почуєте пісні, які раніше фактично не видавалися. Ніна Матвієнко... Така сила і чистота в її голосі, що навіть давно і добре знайомі пісні звучать так свіжо, наче вперше. Що вже казати про пісні менш відомі – їх звучання взагалі одразу заворожує, захоплює всю увагу цілком. І така увага нагороджується щедро.
Ціна для мешканців України: 390.60 грн (*), інших країн: $27.90USD

Пісні:

Рідна мати моя. Золота колекція.


Гадаю, одразу зрозуміло, кому присвячено цю збірку. І навряд хтось стане заперечувати, що наші мами на це заслуговують.
Ціна для мешканців України: 334.60 грн (*), інших країн: $23.90USD

Ігор Шамо. Пісні.


...час – прискіпливий слухач, безкомпромісний. Але творчість Ігора Шамо, здається, достойно проходить цей екзамен...
Ціна для мешканців України: 222.60 грн (*), інших країн: $15.90USD

Ой, летіли дикі гуси. Найкращі українські народні пісні.


Збірка, як це легко можна помітити, презентує найкращі українські народні пісні. Класичні пісні у класичному виконанні – збірка містить великий зірковий склад. Тут не тільки, скажімо, Ротару та Матвієнко, тут і Огнєвий, і сестри Байко, і тріо Маренич, і „Кобза”, „Ватра”, „Либідь” – всіх називати немає сенсу, всі вони перші серед рівних.
Ціна для мешканців України: 208.60 грн (*), інших країн: $14.90USD

Кращі пісні української естради ХХ століття. Випуск 2. Золота колекція.


Кожна з представлених тут пісень вже сама по собі може бути яскравим уособленням цілої епохи. Кожен голос, кожна мелодія, кожен текст – перевірений часом скарб української естради. Тому і трохи дивно, і приємно, що пісні на платівці не конкурують між собою, а доповнюють одна іншу, взаємно підкреслюють переваги.
Ціна для мешканців України: 250.60 грн (*), інших країн: $17.90USD

Стелсі. Товариство з безмежною безвідповідальністю.


Можна сказати – Стелсі вдалося, не загубивши танцювальної легкості, створити ліричний, чесний, змістовний альбом на жвавому перетині дуже різних стилів. Альбом про життя. Життя всяке – але, у будь-якому разі, цілковито наше.
Ціна для мешканців України: 278.60 грн (*), інших країн: $19.90USD

Ігор Закус, Z-Band. Українська басова пісня. /digi-pack/


Свого часу Ігор Закус став чи не першим в Україні джазовим басистом, що видав сольний альбом. От і новий альбом Ігоря Закуса – це те, чого в українському джазі досі, здається, ніхто не робив. І слово "пісня" у назві "Українська басова пісня" – зовсім не випадкове. Бо, за великим рахунком, це ще й альбом дуетів...
Ціна для мешканців України: 306.60 грн (*), інших країн: $21.90USD

Монатик. LOVE IT ритм. /digi-pack/.


Дмитро Монатик – справжній self-made артист, жодних преференцій життя йому, здається, не дарувало. Добував сам. Колись почавши шлях на велику сцену з танців, сьогодні він – поп-виконавець, здатний зібрати повний стадіон, зарядити велике яскраве шоу і змусити весь цей стадіон танцювати..
Ціна для мешканців України: 208.60 грн (*), інших країн: $14.90USD

© 1999-2024 UMKA. Авторські права. Політика конфіденційності. Партнерська програма.

e-mail address:

 

НОВИНИ
22 лютого 2022
Благодійний фонд "Повернись живим"
 
23 листопада 2020
Ексклюзив! альбоми серії "Нескорений ПроRock" – у дарунок!
 
ГАРЯЧЕ
Таня Ша, МузБат. Нескорений ПроRock. Олена Теліга. /співаник+CD/.
Нескорений ПроRock. Олена Теліга. /співаник+CD/
В Україні: 0.00 грн (*)
До інших країн: $0.00USD
Тарас Пастух. Полум'я відігріє пам'ять... Спогади про Олега Лишегу.
Спогади про Олега Лишегу
В Україні: 460.60 грн (*)
До інших країн: $32.90USD
Карел Чапек. Р.У.Р. (Россумові універсальні роботи)
Карел Чапек. Р.У.Р.
В Україні: 180.60 грн (*)
До інших країн: $12.90USD
Сестри Тельнюк. Назавжди. Богдан-Ігор Антонич. (single). /digi-pack/
Назавжди. Богдан-Ігор Антонич
В Україні: 152.60 грн (*)
До інших країн: $10.90USD